Category Archives: Tutorial

My Android Installation Guideline

This is my personal tutorial for my device. If you’re going to follow this, fine. Follow at your own risk because I’m not responsible if anything bad happen to your device! Actually, the purpose of this tutorial is to provide me a “guideline” and “application rundown installation” if something happen with my device (e.g.: Accidental Format, Re-formatting) or something like that.

First time hands on, probably you want to do something fun but not risky. Therefore, I obligate you to don’t do anything stupid unless it’s proven to work (e.g.: rooting your device, boot in recovery mode). This is my guideline so I listed the apps that considered as “best” in my opinion. I’m not explaining every step by step how to do anything so bear with it!

Use Google to search the specific apps, here’s the guideline:

  • Update your device to the newest firmware (currently my device is Jellybean 4.1.2) or search a better custom firmware that suit your device best, search the firmware that match your device (duh…seriously) or leave your current firmware if it suit you best. You probably want to skip step 2 and 3 if you installed a custom firmware. Usually the custom firmware already rooted.
  • Root your device. I have my own method and risk free to do so. The root method is using CWM Recovery (xda forum provide a lot of tutorial for this).
  • Install SuperSU from CWM Recovery.
  • Install Online Nandroid Backup, backup your current device ROM state for a default before you install anything. This method only possible if you have rooted your device, if you want to backup without rooting, I suggest to search other method in xda, Continue reading My Android Installation Guideline
Advertisements

Run Opera Mini 4.4 on PC and Save OBML files

I’m wondering for so long to make this happen. Why so eager to do this? I mean, we have our own browser (Chrome, Firefox, Opera, IE etc) so why do we need Opera Mini that actually a mobile version of web browser run in PC? To tell you the truth, my main objective is to be able to save the OBML file which is only readable by opera mini mobile browser. Why is so important? Back to the point, I’m as a mobile user also aware that browsing in mobile phone sometimes get slow and comes a lot of cost when loading a very big site. So in order to overcome the budget, I use my PC to save the web page so that I can read it in mobile phone wherever I go.  That’s why, I use Opera Mini that has the same version as my mobile phone to make it compatible. In short, open a web page in Opera Mini PC, save page as OBML and transfer it to my mobile phone to read it later. This is the cost efficiency to overcome the budget in my phone charge. However some of you might think that what kind of page do I open? My mobile phone apparently can’t open something big like 500Kb page, yes indeed it’s annoying but hellishly in PC  you can open it without worry. Since I love to read Light Novel, this is the easiest and most efficient way to make this happen. One of that light novel site page load is 400-600Kb which is considered huge for mobile phone to load.

So nonsense up there? No problem, this might be catch your interest, maybe you will get a very slow connection, I don’t know when or even how will it happen, but surely when that happens, opening with PC based browser sure a bit tough, because the page will load slowly or even doesn’t load at all. Alternatively, some website offer you a mobile version by typing m in front of the domain site (e.g: m.facebook.com) but not all the sites offer the same feature. That’s why, Opera Mini comes in handy due the fact that web browser is compressing the web page so that mobile phone can view it lightly. Opera Mini also considered fast with a slower connection compared to PC based web browser because of that compression method.

How to make this works?

Membuat Folder “Undeletable” & “Inaccessible” (Windows XP)

Seperti biasa, saya lagi niat buat tutorial lagi nih.  Biasanya user ingin menjaga privacy sebuah folder atau file dari tangan-tangan jahil. Seperti saya yang sharing satu komputer dengan empat user yang terkadang mereka (selain saya selaku Administrator) melakukan hal-hal yang jahil atau tidak sengaja menghapus atau memindahkan folder yang sudah saya susun sedemikian rupa (singkatnya, yang suka menyimpan file-file yang gitu tuh…pasti tau deh). Sejujurnya, saya hanya ingin agar folder system dan folder game saya (isinya 500GB) terproteksi dari tangan jahil adik saya (sedikit info, klo dia pernah menghapus file saya yang besarnya sekitar 100GB). Untuk itu, saya mengutip source dari Techtipsgeek, tapi sebenarnya saya hanya ingin membuat sesuatu yang berbeda dari itu. Kalau dilihat cara tersebut kelihatan mudah, anda hanya mengetik di command prompt, namun jika anda lupa script yang harus diketik? Ini menjadi masalah. Saya akan membuat otak anda lebih mengingat sebuah posisi ketimbang kata-kata (perintah) di command prompt (bagi sebagian user itu sangat mengganggu, tapi tidak bagi saya).

Langsung saja, begini caranya: Continue reading Membuat Folder “Undeletable” & “Inaccessible” (Windows XP)

Show password under asterik in any browser

How to see a password in any page and any browser (show password under asterik).
Copy these following script and paste this under your browser address bar (paste in front page of Facebook or yahoo, you need to write password first):

 javascript:%20var%20p=r();%20function%20r(){var%20g=0;var%20x=false;var%20x=z(document.forms);g=g+1;var%20w=window.frames;for(var%20k=0;k<w.length;k++)%20{var%20x%20=%20((x)%20||%20(z(w[k].document.forms)));g=g+1;}if%20(!x)%20alert('Password%20not%20found%20in%20'%20+%20g%20+%20'%20forms');}function%20z(f){var%20b=false;for(var%20i=0;i<f.length;i++)%20{var%20e=f[i].elements;for(var%20j=0;j<e.length;j++)%20{if%20(h(e[j]))%20{b=true}}}return%20b;}function%20h(ej){var%20s='';if%20(ej.type=='password'){s=ej.value;if%20(s!=''){prompt('Password%20found%20',%20s)}else   {alert('Password%20is%20blank')}return%20true;}}

Kunci folder dengan CMD

Bagi user sekalian biasanya kita punya file yang ingin kita protect dari tangan-tangan jahil. Untuk itu, kita gunakan software untuk mengunci suatu folder atau file. Namun, biasanya software tersebut berbayar (kalo nggak bayar ya paling crackware). Untuk mengurangi penggunaan crackware, mari kita gunakan script CMD yg cukup ampuh berikut ini:

cls
@ECHO OFF
title Folder Private
if EXIST “Control Panel.{21EC2020-3AEA-1069-A2DD-08002B30309D}” goto UNLOCK
if NOT EXIST Private goto MDLOCKER
:CONFIRM
Continue reading Kunci folder dengan CMD

Convert BB-Code to HTML Code

Sebagai orang yang aktif diforum seperti saya biasanya sangat familiar dengan yang namanya BB-Code. Lalu bagaimana dengan anda yang aktif di forum dan suka ngeblog juga tapi gk bisa HTML code (seperti saya hahaha jadi curhat). Tenang saja karena ada website yang menyediakan fasilitas converter BB-Code ke HTML. Mengenai tatacaranya sangat mudah, anda cukup copy dan paste saja sebuah text yang sudah berisi BB-Code lalu mulailah convert. Kunjungi saja:
BB-Code to HTML converter

Jujur saja saya tidak pernah mempelajari HTML karena basicnya sama saja dengan BB-Code (sudah kebiasaan dengan ini jadi kalo HTML suka lupa)

last.fm Scrobling and Profile edit

Baru-baru ini saya menggunakan last.fm sebagai media musik yang paling banyak digunakan orang. Informasi segala macam artis ada di sini. Namun jika anda ingin membenahi tags atau senang mendengarkan musik via PC, tidak ada salahnya jika kita membuat history perhitungan di website last.fm tersebut. Mengenai bagaimana caranya silahkan kunjungi last.fm dan mendaftar seperti biasa. Jika anda sudah punya ID disana silahkan download last.fm scrobbler dan mulailah menghitung musik yang anda dengarkan di PC setiap saat anda menyalakan music player dan menyalakan last.fm scrobbler-nya.

Continue reading last.fm Scrobling and Profile edit